Sivut

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Jauheliha-Pepperoni-Ananas-pitsa


Oma tekemä pitsa on maailman parasta ruokaa. Mielummin teenkin pitsan itse kuin haen pitseriasta. Olen hakenut pitkään uutta ohjetta pohjalle, vielä ei ole sopivaa itselle löytynyt. Tässä ohje pohjalle millä teen aina itse pitsan, tehnyt n. 10 vuotta jo, kun olen poissa kotoa asunut.

Tästä ohjeesta tulee pellillinen pitsaa.

Pohja
- 50g hiiva
- 2½dl käden lämmintä vettä
- n. 1tl suolaa
- n. 5rkl öljyä
- n. 5-6dl jauhoja

Murenna ja liuota hiiva veteen, lisää suola ja öljy. Jauhoja sen verran kuin tuntuu hyvältä. Itse jätän aika löysäksi taikinan, kuitenkin niin että pystyy käsin levittämään pellille. Laita liinan alle kohoamaan.

Meidän perusvarma täyte
- Makumestarin Pizzapyre, todella maukasta ja hyvää
- Jauhelihaa
- Sipulia ja valkosipulia + mausteet
- Pepperonimakkaraa
- Ananasta
- Juustoraastetta

Kuorin ja paistan sipulit sekä jauhelihan. Mausta aika reilusti ja valkosipulia saa laittaa reilusti. Pitsan kuuluu maistua.
Ananasta laitan myös paljon pitsaan, tulee sopiva makeus tulisiin mausteisiin.

Paista pitsaa 250 asteessa noin puoli tuntia.

Olen ostanut durumjauhoja kaappiin, mutta vielä en ole siitä uskaltanut kokeilla tehdä pohjaa. Kirjoittelen tänne, jos ja kun teen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti