Sivut

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Minttusuklaamuffinssit


Nämä muffinsit olivat oikein lohtumuffinseja, lähti paha mieli heti pois kun söi yhden. Ainoa mikä näissä meni minulla vähän vikaan, niin kun otin muffinit uunista pois niin pinnan keskusta romahti alas, mutta pursotin koristukset, niin ei haitannut. Voi tosin johtua, että tein isoon vuokiin, täytyy joskus kokeilla pieniin vuokiin. Olivat seuraavana päivänä parhaimmillaan, kun kerkesivät hieman jähmettyä.

Alkuperäinen ohje: Kinuskikissa


12 kpl isoja, 15-20 kpl pienempiä

1 Pätkis Mini Bites -pussi
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Leikkaa puolet Pätkis-pussin suklaista rouheeksi ja säästä loput muffinssien sydämiksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi mini-Pätkis ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä.

Koristelin nämä makukermalla.

Alkuperäinen ohje: Kinuskikissa

Suklaakerma


Vinkki: Kuohukerma saattaa helposti muuttua rakeiseksi, kun siihen yhdistää lämpimän suklaasulan. Käytä siis mieluummin vispikermaa.

2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa kevytvispiä
100 g tummaa suklaata

Vaahdota kerma jättäen se hieman normaalia pursotuskermaa löysemmäksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa se kermavaahdon joukkoon.

Pursota samantien, sillä suklaa jähmettää vaahdon nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti