Sivut

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Tomaattisalsa


Edellisten Texmex-lihapullien kanssa tarjoilin tomaattisalsaa. Alkuperäistä ohjetta hiukan mukaillen.

Alkuperäinen ohje: Vihreä Lanka

Pico de gallo eli tomaattisalsa yhdistää raikkaita makuja ja piristää tacoja.

- 700 g tomaatteja (sekalaisen värisiä)
- 1+1 tl suolaa
- 1 punasipuli
- 1–2 tuoretta chiliä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 ruukku korianteria silputtuna*
- 2 rkl limetin mehua
- 1 rkl sokeria

1. Kuutioi tomaatit ja siirrä ne lävikköön.
2. Ripottele tomaateille 1 tl suolaa ja anna ylimääräisen nesteen valua tomaateista kymmenen minuutin ajan.
3. Kuori ja silppua punasipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua malto. Silppua tai purista valkosipulinkynsi.
4. Sekoita kaikki salsan aineet kulhossa, lisää loput suolasta. Anna makujen tasaantua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

- Jos et pidä korianterista, vaihda se basilikaan.

----

- Itsellä oli n. kilon verran tomaatteja.
- Lisäsin myös kaksi suippoa paprikaa, oransseja.
- Laitoin kaksi punasipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- En pidä korianterista, enkä kovasti basilikastakaan, joten laitoin ruukullisen ruohosipulia.
- Puristin yhteensä kahden limetin mehut.

Chiliä / jalapenoja olisi voinut lisätä vielä lisää näin isoon satsiin. Mutta jäi sitten lisäämättä, kun ajattelin ettei ole vain liian tulista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti