Sivut

tiistai 8. marraskuuta 2011

Kevyt kinkku-sienipiirakka


Tämän ohjeen alkuperäinen nimi on poro-sienipiirakka, mutta koska poron kylmäsavupaistiviipaleet ovat todella hintavia (yli 6€ paketti!), niin sovelsin laadukkaalla kinkulla.

Alkuperäinen ohje: Yhteishyvä Ruoka-lehti

12 - 15 palaa

1 paketti (400 g) ruis-perunataikinaa (pakaste)

Täyte:
1 paketti (200 g) herkkusieniä
0,25 purjoa
1 rkl öljyä
1 tl timjamia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1 paketti (100 g) Atria Kulinaari Ohut Kylmäsavukinkku
150 g emmentaljuustoraastetta

Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikinasta ohut suorakaiteenmuotoinen levy ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pienikokoiselle uunipannulle.

Viipaloi sienet ja paahda kevyesti kuivalla pannulla, kunnes niistä irtoaa hieman nestettä. Halkaise ja huuhtele purjo huolella. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

Lisää pannulle öljy ja purjosuikaleet. Kääntele hetken aikaa ja nosta pannu syrjään jäähtymään. Mausta seos timjamilla, suolalla ja pippurilla.

Revi taikinalevyn päälle tasaisesti kylmäsavukinkkuviipaleita. Levitä päälle sieniseos. Ripottele päälle juustoraaste. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti