lauantai 15. lokakuuta 2011
Digestive-muffinssit
Tein kummipoikamme nimppareille keväällä muffinseja. Alla olevalla ohjeella pienin muutoksin.
Maraboun Digestive-maitosuklaata en löytänyt, joten käytin saman merkin Polka-suklaata. Antoi kivan lisäyksen.
Jotta muffinseista ei olisi tullut liian suklaisia ja halusin kokeilla sokerimassan käyttöä sekä värjäystä (ekaa kertaa elämässäni!!), niin tein muffinseille tuollaiset sokerimassa hatut. Niistä tuli ihan kivat, joskin ehkä turhan paksut. Värjäys onnistui myös ihan kivasti, mutta seuraavan kerran käytän kumihanskoja, se väri tarttuu käsiin aika hyvin. Lisäksi koristeiden liimaukseen täytyy ostaa sitä tarkoitusta varten olevaa liimaa, niin ei mene niin hermot.
Minunhan pitäisi tehdä ennen helmikuuta se elämäni ensimmäinen täytekakkukin, täytyy ruveta suunnittelemaan.
Alkuperäinen ohje: Kinuskikissa
Isoja: 12 kpl
1 levy Maraboun Digestive-maitosuklaata
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa
3-5 Digestive-keksiä
Kuorrutus:
50 g tummaa suklaata
50 g voita tai margariinia
225 g tomusokeria
3 tl maitoa
Leikkaa suklaalevy rouheeksi. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.
Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle n. ¼ Digestive-keksiä sydämeksi ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 12-15 min. Anna muffinssien jäähtyä.
Paloittele suklaa ja laita se muiden kuorrutteen ainesten kanssa kattilaan. Sekoittele liedellä miedolla lämmöllä, kunnes ainekset ovat sulaneet tasaiseksi massaksi. Ota liedeltä ja jatka sekoittamista, kunnes seos jäähtyessään jähmettyy. Jäähtymistä kannattaa nopeuttaa kylmässä vesihauteessa. Levitä heti muffinssien päälle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti