Sivut

lauantai 15. lokakuuta 2011

Tomaatti-mozzarellapiiras


Tämän piirakan tein meidän koirapennun pentutreffeille mukaan vietäväksi. Tämä oli helppo tehdä ja ainekset ainakin omaan suuhun maistuvia.

Mozzarellana käytin Pirkka-tuotesarjan: Pirkka Mozzarella di Bufala Campana juustoa, joka on mielestäni parhainta mozzarella juustoa jota olen maistanut, ei sellaista kumimaista mitä suurinosa juustoista on.

Alkuperäinen ohje: Hellapoliisi

1 valmis piiraspohja (suolaisille piiraille)

Täyte:
200 g aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
n. 10 kpl kirsikkatomaatteja
125 g mozzarellajuustoa (paloiteltuna tai mozzarellapalloja)
mustapippuria myllystä
150 g juustoraastetta

Painele piiraspohja pyöreän, halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.

Levitä pinnalle tuorejuusto, puolitetut kirsikkatomaatit ja mozzarellapalat tai -pallot.
Rouhi pinnalle hieman mustapippuria myllystä.
Ripottele päälle juustoraaste ja jatka kypsennystä noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti