lauantai 15. lokakuuta 2011
Keikautettu kinkkukakku
Kun törmäsin tähän ohjeeseen niin halusin heti kokeilla tätä, kuullosti niin helpolta ja hyvältä. Teinkin tämän meidän koirayhdistyksen kokoukseen ja hallituksen jäsenet tykkäsivät tästä kovasti.
Ohjeessa mainittua piparituorejuustoa en löytänyt, joten käytin Valion omena-piparjuurituorejuustoa ja siitä tuli hyvää.
Alkuperäinen ohje: Kinuskikissa
Koristelu:
punaisia ja/tai oransseja kirsikkatomaatteja
vihreitä ja/tai tummia viinirypäleitä
vihreitä ja/tai mustia oliiveja
Täyte:
4 liivatelehteä
250 g palvikinkkua
1 punainen paprika
2 ½ dl (2-3 ruukkua) ruohosipulia
4 dl kuohukermaa
2 rs (á 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
1 ½ dl sinappikurkkusalaattia
½ tl mustapippuria
½ dl vettä
Pohja:
n. 300 g ruisleipäviipaleita
¾ dl maitoa
Reunoille:
salaatinlehtiä
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla. Sivele reunoille ruokaöljyä.
Halkaise tomaatit ja viinirypäleet ja asettele niitä sileä puoli alaspäin vuoan pohjaa vasten.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.
Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
Laita piparjuurituorejuusto toiseen kulhoon. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä liivateliemi tuorejuuston kanssa. Samalla tuorejuusto notkistuu. Sekoita tuorejuusto-liivateseos kermavaahdon joukkoon.
Lisää täytteeseen kinkku- ja paprikakuutiot, ruohosipulisilppu, (kurkkusalaatti) ja mustapippuri.
Lusikoi täyte vuokaan pieninä nokareina. Vältä levittämistä, jotta koristeet pysyvät paikoillaan. Painele lopuksi lusikalla täytettä tiiviisti pohjaa vasten, jotta se painuu tomaattien ja rypäleiden väliin. Voit varmistaa asian hölskyttämällä vuokaa lopuksi pystysuunnassa.
Muodosta kakun pintaan leipäkerros ruisviipaleista sopivan kokoisia paloja leikkaamalla. Kostuta maidolla. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia – mielellään kuitenkin seuraavaan päivään.
Poista kakun ympäriltä irtopohjavuoan reuna.
Asettele päälle salaatinlehtiä.
Kumoa kakku laittamalla päälle tarjoilulautanen ja kääntämällä se kakun kanssa toisinpäin.
Poista lopuksi päältä vuoan pohja ja kelmu.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää superherkulliselta!!!
VastaaPoistaEi vain näytä, se myös oli! :)
VastaaPoistaTäytyy kokeilla tätä kalaversiona joskus, kun noissa tuorejuustoissa on se lohituorejuusto myös vaihtoehtoina, sit kylmäsavulohta pieninä palasina.