Sivut

lauantai 15. lokakuuta 2011

Keikautettu kinkkukakku


Kun törmäsin tähän ohjeeseen niin halusin heti kokeilla tätä, kuullosti niin helpolta ja hyvältä. Teinkin tämän meidän koirayhdistyksen kokoukseen ja hallituksen jäsenet tykkäsivät tästä kovasti.

Ohjeessa mainittua piparituorejuustoa en löytänyt, joten käytin Valion omena-piparjuurituorejuustoa ja siitä tuli hyvää.

Alkuperäinen ohje: Kinuskikissa

Koristelu:
punaisia ja/tai oransseja kirsikkatomaatteja
vihreitä ja/tai tummia viinirypäleitä
vihreitä ja/tai mustia oliiveja

Täyte:
4 liivatelehteä
250 g palvikinkkua
1 punainen paprika
2 ½ dl (2-3 ruukkua) ruohosipulia
4 dl kuohukermaa
2 rs (á 125 g) piparjuurituorejuustoa (esim. Cantadou)
1 ½ dl sinappikurkkusalaattia
½ tl mustapippuria
½ dl vettä

Pohja:
n. 300 g ruisleipäviipaleita
¾ dl maitoa

Reunoille:
salaatinlehtiä

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla. Sivele reunoille ruokaöljyä.

Halkaise tomaatit ja viinirypäleet ja asettele niitä sileä puoli alaspäin vuoan pohjaa vasten.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.

Laita piparjuurituorejuusto toiseen kulhoon. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä liivateliemi tuorejuuston kanssa. Samalla tuorejuusto notkistuu. Sekoita tuorejuusto-liivateseos kermavaahdon joukkoon.

Lisää täytteeseen kinkku- ja paprikakuutiot, ruohosipulisilppu, (kurkkusalaatti) ja mustapippuri.

Lusikoi täyte vuokaan pieninä nokareina. Vältä levittämistä, jotta koristeet pysyvät paikoillaan. Painele lopuksi lusikalla täytettä tiiviisti pohjaa vasten, jotta se painuu tomaattien ja rypäleiden väliin. Voit varmistaa asian hölskyttämällä vuokaa lopuksi pystysuunnassa.

Muodosta kakun pintaan leipäkerros ruisviipaleista sopivan kokoisia paloja leikkaamalla. Kostuta maidolla. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia – mielellään kuitenkin seuraavaan päivään.

Poista kakun ympäriltä irtopohjavuoan reuna.

Asettele päälle salaatinlehtiä.

Kumoa kakku laittamalla päälle tarjoilulautanen ja kääntämällä se kakun kanssa toisinpäin.

Poista lopuksi päältä vuoan pohja ja kelmu.

2 kommenttia:

  1. Näyttää superherkulliselta!!!

    VastaaPoista
  2. Ei vain näytä, se myös oli! :)
    Täytyy kokeilla tätä kalaversiona joskus, kun noissa tuorejuustoissa on se lohituorejuusto myös vaihtoehtoina, sit kylmäsavulohta pieninä palasina.

    VastaaPoista