Sivut

lauantai 15. lokakuuta 2011

Domino-juustokakku


En ole koskaan tehnyt juustokakkua uunissa, ainoastaan kylmiä liivatepohjaisia, kun tähän ohjeeseen ihan puhtaasti vahingossa törmäsin niin eikun kauppaan ja testaamaan. Ensin testaus, sitten maistelu ja loppu kakun kehtaa viedä tarjottavasti samaisille pentutreffeille mihin tuon edellisen suolaisen piirakankin vein.

Alkuperäinen ohje: Mau!kas ruokablogi

Pohja:
n. 2-5 dl Domino-keksejä (13-21 kpl)
50 g voita/margariinia

Täyte:
3 pkt (yht. 600 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (sokeroitu maitotiiviste)
0,5 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1 rkl sitruuna- tai limemehua
1 tl vaniljauutetta
15 Domino-keksiä

Murskaa pohjan Dominot, mielellään monitoimikoneella. Sulata voi/margariini ja sekoita huolellisesti keksimurskan kanssa.

Painele keksiseos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle.

Leikkaa täytteen Dominot neljään osaan.

Valmista täyte. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sekoita.

Vatkaa sokeri ja sokerin joukkoon sekoitettu vehnäjauho tuorejuuston sekaan.

Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa täytteeseen.

Laita viimeisen kananmunan mukana vaniljauute ja sitruuna- tai limemehu. Sekoita täyte huolellisesti tasaiseksi.

Kääntele Domino-palat varovasti täytteen joukkoon.

Kaada taikina varovasti pohjan päälle ja tasoita pinta.

Laita kakku 175-asteiseen uuniin paistumaan n. tunnin ajaksi.

Anna kakun jäähtyä rauhassa. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna kylmentyä mieluiten useita tunteja, sillä kakku on parhaimmillaan täysin kylmänä. (Vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti