Sivut

lauantai 15. lokakuuta 2011

Suklaamarenkipiirakka


Lainasin kaverilta kirjan ja tämä ohje kuullosti erittäin hyvältä. Olen meinaan suuri marengin ystävä.

Alkuperäinen ohje: Ruokasuosikit: Suklaa

Ainekset kuudelle

225g täysjyväsuklaakeksejä
50g voita

Täyte:
3 munankeltuaista
4rkl hienoa sokeria
4rkl maissitärkkelystä
6dl maitoa
100g tummaa suklaata sulatettuna

Marenki:
2 munanvalkuaista
100g hienoasokeria
3 tippaa vaniljauutetta

1. Laita keksit muovipussiin ja murskaa kaulimella. Kaada isoon kulhoon. Sulata voi ja sekoita hyvin keksimurskaan. Levitä taikina piirakkavuoan (halkaisija 23cm) pohjalle ja sivuille ja painele tiiviiksi.

2. Täyte: Vatkaa keltuaiset, sokeri ja maissitärkkelys isossa kulhossa tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa joukkoon hiukan maitoa. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi ja kaada hitaasti seokseen. Sekoita hyvin.

3. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna jatkuvasti sekoittaen pienellä lämmöllä, kunnes seos on sakeaa. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon sula suklaa. Levitä sitten keksipohjalle.

4. Marenki: Vaahdota munanvalkuaiset isossa, puhtaassa, rasvattomassa kulhossa ilmaviksi. Vatkaa vähitellen sekaan kaksi kolmannesta sokerista, kunnes vaahto on kiinteää ja hämmennä sitten varovasti sekaan loput sokerista ja vaniljauute.

5. Levitä valkuaisvaahto varovasti täytteen päälle ja muotoile siihen lusikan selällä koristeellisia aaltoja. Paista 160 asteessa esilämmitetyn uunin keksitasolla 30 minuuttia tai kunnes marenkin on kullankeltaista. Tarjoile kuumana tai lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti