Sivut

torstai 15. joulukuuta 2011

Joulunmakuiset pähkinäsuklaapalat


Tänä jouluna tein pieniä suklaapusseja itse muutamille läheisille ihmisille. Tässä yksi neljästä suklaakarkista.

Alkuperäinen ohje: Fazermakeiset.fi - Suklainenkeittiö

Annoksia: n. 25 st

200 g Fazer Tumma tai Vaalea leivontasuklaata
0,5 tl kanelia
80 g pähkinöitä
karpalojauhetta

Sulata suklaa joko mikrossa tai kattilassa.
Mikro:Paloittele suklaa kuivin ja puhtain käsin kulhoon, sulata miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen.

Kattila: Kiehauta tilkka vettä kattilassa. Ota kattila liedeltä. Laita kattilaa reilusti suurempi teräskulho kattilan päälle. Paloittele suklaa kuivin ja puhtain käsin kulhoon. Pienen hetken päästä suklaa rupeaa sulamaan. Sekoita välillä.

Sekoita sulan suklaan joukkoon kaneli, pähkinät sekä halutessasi karpalojauhe. Levitä tasaiseksi 15 x 15 cm:n levyksi leivinpaperoidulle pellille ja anna suklaa kovettua. Taittele suklaa paloiksi.

Vinkki! Voit lisätä reseptiin maun mukaan vaikkapa rusinoita, kuivattuja hedelmiä ja vaihtaa tavalliset pähkinät pistaasipähkinöiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti