Sivut

maanantai 21. helmikuuta 2011

Nakkikastike


Kunnon kotiruoka on sellaista jota on aina välillä pakko tehdä. Minulle kunnon kotiruokaa on peruskastikkeet tai keitot.

- 2pkt nakkeja
- 1-2kpl sipulia
- valkosipulia
- voita/öljyä
- n. 1rkl vehnäjauhoja
- vettä
- 1prk kermaa
- 1prk tomaattipyrettä (sellainen pieni)
- mausteita, esim. soijakastike, mustapippuri, paprikajauhe

Leikkaa sipuli ja laita ne pieneen määrään voita kuullottumaan.
Pilko sillä välin nakit ja kuori valkosipulit.
Laita nakit ruskistumaan ja purista valkosipulit nakkien joukkoon.
Heitä sekaan vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vettä vähän kerralla, saa jäädä paksuksi.
Lisää kerma ja tomaattipyre, lisää vettä jos haluat löysempää.
Mausta oman maun mukaan.

Tarjoa kastike perunoiden kanssa sekä rinnalle raikas ja yksinkertainen salaatti, esim.
- Salaattina perus tomaatti-kurkku-punasipuli-jääsalaatti
- Salaatin kastike: kevyt kermaviili, sinappi, sitruunamehua, mustapippuri ja suola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti