Sivut

torstai 24. helmikuuta 2011

Suklaamousse-marenkitorttu


Tämä ihana torttu koristi meidän pöytää viime vuodenvaihteessa. Ihana, makea, suussa sulava. En olisi tahtonut jakaa tätä muiden kanssa. Kannattaa kokeilla, jos rakastaa makeaa ja varsinkin pehmeää marenkia.

Alkuperäinen ohje: Pirkka.fi/Mtv3 Mitä tänään syötäisiin


(10 annosta)

Marenki
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl omenaviinietikkaa

Suklaamousse
100 g taloussuklaata
1 munankeltuainen
2 dl vispikermaa

Pinnalle raastettua taloussuklaata

1. Piirrä leivinpaperille ympyrä, jonka halkaisija on noin 22 cm. Kuumenna uuni 150-asteiseksi.

2. Vaahdota valkuaiset lasi- tai teräskulhossa. Sekoita maissijauhot sokerin joukkoon. Lisää sokeriseos vähitellen vaahdottamisen loppuvaiheessa. Lisää etikka. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun pystyt varovasti kääntämään kulhon ylösalaisin ja vaahto pysyy kulhossa. Levitä vaahto leivinpaperille pellille tasaiseksi ympyräksi ja paista uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.

3. Sulata suklaa vesihauteessa. Paloittele suklaa kuumuutta kestävään kulhoon ja pane kulho kuuman vesikattilan päälle.Varo, ettei vettä tai höyryä pääse suklaan joukkoon.

4. Sekoita keltuaisen joukkoon 2 rkl kermaa. Lisää seos hieman jäähtyneen suklaan sekaan. Vaahdota loppu kerma. Sekoita kermavaahto kylmään suklaaseokseen. Anna moussen hyytyä 1 - 2 tuntia jääkaapissa.

5. Levitä suklaamousse marengin pinnalle niin, että osa reunasta jää ilman moussea. Raasta veitsellä suklaalastuja tortun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti