Sivut

perjantai 18. helmikuuta 2011

Valkosuklaa-mustikka-muffinssit


Olen pitkään seurannut Namin Paja -blogia ja siellä aina vain siirtynyt näiden muffinsien sivuille. Eilen päätin muffinseja kokeilla ja turhaan ei kyseisessä blogissa näitä kehuttu. Ihan taivaallisia! Myös mieheni tykkäsi.

Itse tein nämä pieniin muffinivuokiin ja niitä tuli yhteensä 20kpl.

Alkuperäinen ohje: Namin Paja


Muffinssitaikina (12 kpl):

3 munaa
1.5 dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl vaniljakastiketta (Dr. Ötker, sis. aitoa vaniljaa)
100 g valkosuklaata
200 g jäisiä mustikoita


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Rouhi valkosuklaa.

Sekoita muna-sokeri -vaahtoon nuolijalla tms .käännellen jauhot, sula voi ja vaniljakastike pienissä erissä.

Käännä joukkoon valkosuklaarouhe ja viimeiseksi jäiset mustikat. Mustikat kannattaa kääntää taikinaan ihan vain yhdellä tai kahdella kauhaisulla, muuten mustikkamehu värjää koko taikinan. Jätä halutessasi vähän mustikoita ripoteltavaksi muffinssien päälle ennen uuniin laittoa.

Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Meillä täytyy olla joku teletappinen yhteys! Katselin juuri eilen muffinssiohjeita, koska viikonloppuna pitäisi leipoa vino pino muffinseja vieraita varten, ja tässä tämä ohje nyt on. Tummasta suklaastakin ajattelin vääntää, mutta tämä on ihan pakko kokeilla!

    Kiitän, jatkakaamme teletappisia yhteyksiä...

    Kata Sakulandiasta

    VastaaPoista
  2. Nämä oli kyllä tosi hyviä kylmän maidon kanssa. :)

    Täytyy taas ottaa suhun joku kerta teletappiyhteys kun leivon jotain. ;)

    VastaaPoista
  3. Hyvä hyvä! Kannattaa muuten ostaa muffaripelti. Sen ansiosta muffarit nousee paremmin kun ne ei pääse leviään, vaan nousee vain ylöspäin.

    Olit kyselly niistä vaahtismuffareista. Ei tuu vehnäjauhoa, perunajauhoilla tulee erilainen rakenne, mut toki voi korvata halutessaan osan tai kokonaan vehnäjauhoilla.

    VastaaPoista
  4. Ainii. Tarvii vielä mainostaa että jos oot marjojen ja suklaan ystävä niin kokeiles mun mansikka-valkosuklaa -rahkapiirakkaa ;)

    VastaaPoista
  5. Äh, kun muistais kaiken kerralla... Niin. Se lakukinuski ei jähmety samanlailla kuin suklaa, joten syöminen on sottaavampaa. Mut kokeilla toki voi. Ja sekin on vaihtoehto että sekoittaa siihen valkuaisvashtoon lakun muruja tai kick-paloja tai jotain. Tai varovasti käännellen jopa sulatettua kickiä. Mutta se ei saa olla kuumaa ettei se vaahto lässähdä.

    VastaaPoista